Mám vodní kefír, co s ním?

Jestli jste se už naučili o své tibi krystaly pečovat a vyrábíte spoustu vodního kefíru, je ideální chvíle podívat se na další recepty a využití. Limonády, fermentovaný bylinkový čaj, želé bonbony, smoothie i ovesné kaše... s tibi krystaly se dají vyrábět zajímavé probiotické dobroty.


Seznam budu postupně doplňovat, podle toho, co objevím:

  1. Malinovka z mražených a čerstvých malin: https://zkvaseno.blogspot.cz/2014/02/vodni-kefir.html a taky z těch mrazem sušených (lyfoizovaných): na Facebooku Colors of Low Carb . Lze experimentovat i s jiným ovocem.
  2. Mojito z vodního kefíru: https://zkvaseno.blogspot.cz/2014/02/vodni-kefir.html
  3. Různá smoothies
  4. Perilovo-kopřivová limonáda (ale je slazená poměrně dost):
    https://zkvaseno.blogspot.cz/2014/03/perilovo-koprivova-limonada-aneb.html
  5. Okurková limonáda podle Zuzany: https://zkvaseno.blogspot.cz/2014/07/okurkova-limonada.html
  6. Ovesná kaše: ovesné vločky zalít vodním kefírem (lze naředit i vodou), přidat chia semínka a někdo i trošičku cukru. Nechat hodinu namočit a pak rozmixovat a přikryté nechat fermentovat 24 hodin v teple. Potom dochutit, jak je kdo zvyklý. (Recept z Facebook skupiny Kombucha, tibi a GBP krystaly, lehce upravený, původní autor neznámý.)
  7. Domácí želatinové bonbony (podle Colors of Low Carb) z  https://www.instagram.com/p/Bgl64hqladO/
  8. Bylinkový zchladlý "čaj" jinak, podle: http://zivotni-energie.cz/tibi-krystaly-vodni-kefir.html
  9. Letní nápoj - vložte už do první fermentace mátu, dobromysl, měsíček a plátky růží. Recept podle Pavly Wartové z Facebook skupiny.

Doplňte mne v komentářích, co s tibi krystaly tvoříte Vy. Děkuji.

Share:

0 comments